Przejdźmy do konkretów, hasła do nowego forum dla użytkowników starego forum rozdaje kolega Andrev. Ewentualnie można się zgłaszać do mnie.
Obecnie przeniesione są wszystkie działy kolejowe, autobusowe i sąsiedzi.
Nie przeniesione są działy "Imprezy i wycieczki ... " i "Galeria Zdjęć Transportowych"
Dział Boczne Tory nie będzie przenoszony.
Licznik postów dla użytkowników w przeglądaniu forum jest wyłączony, można go zobaczyć w profilu, ale obecnie dla większości użytkowników pokazuje głupoty. Zostanie to poprawione jak 100% docelowej treści starego forum zostanie przeniesione.
To narazie tyle, w razie wszelkich wątpliwości pytań, prosimy pisać tu na forum.
Forum jest na serwerze płatnym, utrzymywanym przez Stowarzyszenie Rozwoju Kolei Górnego Śląska.
_________________ Pozdrawiam, Stachu
Likwidacja Tramwajów w Gliwicach - oto mamy ten lepszy, bardziej ekologiczny i nowoczesny Śląsk
Wysłany: 2009-05-21, 09:10
A zostaną poprawione daty postów???
PS. Da się zmienić nick? Bo na starym miałem z dużej litery, a tu z małej... a tamten mi się bardziej podobał :P
A i coś z przeczytaniem postów jest nie tak - jak się klika na temat, to nie zawsze go zaznacza jako przeczytany...
_________________ 01.08.2009 - GPS na palcu...:) Kocham Cię Moja Żono :*:*:*
Hej :)
Taka uwaga: korzystam z Opery, a tam jest takie coś panele. I często przeglądam ze stron z włączonymi panelami (czyli pocztą, notatkami itp.). No i wtedy szerokość ekranu staje się mniejsza (gdzieś około 800px). Na tym forum pojawia mi się wtedy pasek przewijania poziomego. Może warto by było spróbować jakoś to zrobić tak aby ten pasek strona była też dopasowana do niższej rozdzielczości? Tak sądzę, że wystarczy zmniejszyć szerokość loga na górze forum. I tyle wystarczy. Da radę? :)
No i miło by był aby ta grafika na górze była linkiem do strony głównej. :)
Logo w ogóle jest niefajne. Takie mało profesjonalne. Bardziej podobało mi się już to stare, z miniaturkami. Poza tym to tak jak już koledzy wcześniej wspominali: oznaczanie tematów jako przeczytane szwankuje. A opcja z globalnym odznaczaniem mnie nie satysfakcjonuje.
Logo w ogóle jest niefajne. Takie mało profesjonalne.
Czekamy więc na Twoją propozycję. Logo jest nieprofesjonalne z prostego powodu, osoby prowadzące forum robią to w ramach wolnego czasu. Co więcej nie kończyliśmy żadnych szkół w ramach grafiki komputerowej.
A co do licznika postów: forum w większości zostało przeniesione, post po poście, ponieważ nie dysponowaliśmy bazą danych. A bardzo zależało nam, by jednak te ważniejsze działy były tutaj. Zobaczymy jednak. Może uda się coś z tym zrobić.
Zauważyłem pewną bardzo fajną funkcjonalność. Mianowicie gdy piszemy post, pod postem to dopisuje się on do naszego poprzedniego. Jednak jest jedno małe "ale". Mianowicie, gdy ten post się dopisze to nie widać, że ktoś coś nowego napisał, ikona tematu/forum pozostaje biała. Trochę wkurzające, bo gdy chciałem sprawdzić jak MZK jeździ w ten weekend to informację przeoczyłem. Wchodzę na stronę MZK, informacja jest, nie ma jej na forum, więc dodam. A tu okazuje się, iż od kilku dni jest na forum. Tyle że z powodu tej funkcjonalności do większości osób, jak mniemam, nie dotarła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum